LAMMETJES 2022

Dekseizoen 2021 - 2022 werden de volgende dwergbokken ingezet:

Pointwood's Ivo

Norbert van 't Schuurtje

Max

Amedé van 't Kruisemhofke

Murphy van de Geitjeshoeve

HOERA! HET STARTSEIN IS GEGEVEN!

Moana van 't Kimshof x Max

Op 12 januari werd ons eerste lammetje van 2022 geboren. 'First time mom', Moana van 't Kimshof kreeg een prachtige dochter met een niet egaal choco tan brown belly kleurtje. Haar dracht duurde 145 dagen. Vader van deze mooie meid is Max.

Choco Tan Brown Belly, lelletjes ♀

WOW! CHOCO STIPPELTJES VOOR MIMOSA!

Mimosa van 't Kimshof x Max

Eveneens op 12 januari werden de lammetjes van Mimosa van 't Kimshof x Max geboren. Ook Mimosa lammerde voor de eerste keer. Zij was 145 dagen dragend van een choco stippel bokje en een choco tan brown belly stippel geitje. Mimosa ontpopte zich als een fantastische moedergeit.

Choco Tan Brown Belly Stippel, lelletjes ♀

Choco Stippel met witte kol, lelletjes ♂

AMEDÉ = 'FIRST TIME DAD'

Lilly van 't Kimshof x Amedé van 't Kruisemhofke

De combinatie Lilly van 't Kimshof x Amedé van Kruisemhofke bracht een bokje en een geitje in onze stal. Deze prachtige abrikoos stippeltjes zijn geboren op 14 januari na een dracht van 146 dagen. Benieuwd wat Amedé nog gaat brengen...

Abrikoos Stippel met witte kol, lelletjes ♂

Abrikoos Stippel met witte kol, lelletjes ♀

MINERVA EN HAAR 'MINI-ME'

Minerva van 't Kimshof x Pointwood's Ivo

Minerva van 't Kimshof lammerde op 14 januari na een dracht van 146 dagen. Zij lammerde voor de eerste keer en kreeg een mooi en vinnig black and tan stippel brown belly geitje. Moeder en dochter zijn elkaars evenbeeld. Dit is het eerste lammetje van Pointwood's Ivo in onze stal, hij zet het black and tan seizoen 2022 alvast fantastisch in!

Black & Tan Brown Belly Stippel met witte kol, lelletjes ♀

HET BOLLE BUIKJE VAN LATOYA IS VERDWENEN!

Latoya van 't Kimshof x Max

Op 16 januari beviel Latoya van 't Kimshof van een mooie tweeling, een bokje en een geitje. De dracht duurde 149 dagen. Vader Max heeft zijn choco tan stippel kleurtje goed doorgegeven aan zijn kroost. Wat zijn we weer blij met deze mooie aanwinsten!

Choco Tan Stippel met witte kol ♂

Choco Tan Stippel met witte kol, lelletjes ♀

DO YOU LIKE CHOCOLATE?

Larissa van 't Kimshof x Max

Trotse ouders Larissa van 't Kimshof en Max kondigen de geboorte van hun dochter aan. Dit schattig choco geitje werd geboren op 17 januari na een dracht van 150 dagen.

Choco met lelletjes ♀

GOOD THINGS COME IN THREES.

Jakarta x Pointwood's Ivo

19 januari, exact op uitgerekende datum, werd 't Kimshof een mooie drieling rijker. Er werd een geitje en een bokje geboren met dezelfde kleur zwartschimmel hermelijn tan als mama Jakarta. En als derde kwam er nog een black and tan brown belly bokje bij dat het kleurtje van papa Pointwood's Ivo kreeg. Zijn ze niet geweldig?!

Black and Tan Brown Belly ♂
(vond een nieuwe thuis als papfleslammetje)

Zwartschimmel Hermelijn Tan met witte kol, lelletjes ♂

Zwartschimmel Hermelijn Tan met witte kol, lelletjes ♀

HET LANGE WACHTEN WORDT BELOOND!

Latinka van 't Kimshof x Pointwood's Ivo

Na een lange dracht van 153 dagen was het op 20 januari eindelijk zover. Net zoals vorig jaar is Latinka van 't Kimshof moeder geworden van een prachtige drieling. Haar twee dochters en zoon zijn allen black and tan stippel/bont van kleur. Pointwood's Ivo mag het vaderschapsverlof opnemen. Moeder Latinka en kroost stellen het goed.

Black and Tan Stippel met witte kol, lelletjes ♂
(vond een nieuwe thuis als papfleslammetje)

Black and Tan Bont met witte kol ♀

Black and Tan Stippel met witte kol, lelletjes ♀

WELKOM, KNAPPE KEREL!

Lisabelle Moon van 't Kimshof x Amedé van 't Kruisemhofke

Ook Lisabelle Moon van 't Kimshof was op 20 januari aan de beurt. Na 145 dagen dragend, bracht zij een palomino bont bokje in onze stal. Lisabelle Moon is dolgelukkig met haar zoon. Amedé van 't Kruisemhofke tekende voor het vaderschap.

Palomino Bont met witte kol, lelletjes ♂

MEDUSA EN HAAR DRIE 'MINI-ME'S'!

Medusa van 't Kimshof x Pointwood's Ivo

Eveneens op 20 januari bracht Medusa van 't Kimshof, net zoals haar moeder Jakarta, ons een schattige en speelse drieling. Deze meisjes zijn zwartschimmel hermelijn tan bont kleurig en het evenbeeld van hun moeder. Medusa was 147 dagen dragend van Pointwood's Ivo. Zij werd voor de eerste keer moeder en vervuld haar nieuwe rol uitstekend. Wat zijn we trots op Medusa en haar dochters!

Zwartschimmel Hermelijn Tan Bont met witte kol ♀

Zwartschimmel Hermelijn Tan Bont met witte kol, lelletjes ♀

Zwartschimmel Hermelijn Tan Bont met witte kol, lelletjes ♀

HET STALLETJE VAN JITTY IS GEVULD!

Jitty van 't Kimshof x Amedé van 't Kruisemhofke

Jitty van 't Kimshof zorgde op 20 januari voor een leuke verrassing. Na drie maal een éénling kreeg ze dit jaar een tweeling. Jitty was 147 dagen drachtig van een palomino bont geitje en een palomino bokje. Amedé van 't Kruisemhofke is de vader van deze dwergjes.

Palomino Bont, lelletjes ♀

Palomino, lelletjes ♂

OM TER EERST...

Klara van 't Kimshof x Pointwood's Ivo

Met twee pootjes van de ene en één pootje van de andere was hier een helpend handje nodig. Maar eind goed, al goed. Op uitgerekende dag, 21 januari werd Klara van 't Kimshof moeder van een black and tan brown belly bokje en een black and tan brown belly stippel bokje. Pointwood's Ivo is de vader van deze nieuwe aanwinsten.

Black & Tan Brown Belly met witte kol, lelletjes ♂

Black & Tan Brown Belly Stippel met witte kol, lelletjes ♂

EEN GRIJSJE VOOR ONS GRIJSJE!

Marah van 't Kimshof x Norbert van 't Schuurtje

Een dag later, op 22 januari kreeg Marah van 't Kimshof een stoer bokje. Zij lammerde precies op uitgerekende datum. 'First time mom', Marah is een goede moedergeit die haar lammetje geen seconde uit het oog verliest. De vader van dit blauwschimmel tan brown belly nieuwkomertje is Norbert van 't Schuurtje.

Blauwschimmel Tan Brown Belly, witte kol, lelletjes ♂

OOK VOOR LOLA KWAM DE OOIEVAAR LANGS...

Lola van 't Kimshof x Pointwood's Ivo

Met een weekje te vroeg, maar alles erop en eraan, werd op 22 januari de mooie tweeling van Lola van 't Kimshof geboren. Lola werd moeder van een black and tan brown belly bokje en een black and tan brown belly bont geitje. De vader van dit leuke stelletje is Pointwood's Ivo. Wat zijn we weer blij met hen erbij!

Black and Tan Brown Belly Bont met witte kol, lelletjes ♀

Black and Tan Brown Belly met witte kol, lelletjes ♂

EENTJE ZOALS MAMA EN EENTJE ZOALS PAPA.

Lady Lilo van 't Kimshof x Pointwood's Ivo

Na een vlotte bevalling bracht Lady Lilo van 't Kimshof op 23 januari een schitterende tweeling in onze stal. Dit duo werd geboren na een dracht van 147 dagen. Het boklammetje kreeg het zwartschimmel hermelijn tan kleurtje van zijn moeder Lady Lilo. Het geitlammetje is black and tan brown belly net als haar vader Pointwood's Ivo.

Black and Tan Brown Belly, lelletjes ♀

Zwartschimmel Hermelijn Tan met witte kol, lelletjes ♂

INSTAGRAM OP STELTEN!

Kimmy Moon van 't Kimshof x Max

24 januari lammerde Kimmy Moon van 't Kimshof. Zij was 146 dagen dragend van Max. Kimmy Moon kreeg een palomino bont bokje en een camel bokje. Deze twee boys zetten met hun eerste pasjes meteen Instagram op stelten. Hun filmpje werd ondertussen ruim 4,4 miljoen keer bekeken en meer dan 140 duizend keer geliket!

Voor wie het volledige filmpje wil bekijken en ons ook wil volgen op Instagram: @goats.kimshof

Camel, lelletjes ♂

Palomino Bont, lelletjes ♂

CUTENESS OVERLOAD

Jinja van 't Kimshof x Amedé van 't Kruisemhofke

De combinatie Jinja van 't Kimshof x Amedé van 't Kruisemhofke bracht een schattig camel geitlammetje. Dit cameltje werd geboren op 24 januari na een dracht van 152 dagen. Wat zal dit kleine meisje weer worden verwend!

Camel, lelletjes ♀

WHO SAYS BOYS CAN'T BE CUTE?

Mitty van 't Kimshof x Amedé van 't Kruisemhofke

Ook Mitty van 't Kimshof lammerde op 24 januari. Zij was 150 dagen dragend van Amedé van 't Kruisemhofke. Haar lange bevalling heeft de 'first time mom' goed doorstaan met een schattig palomino stippel zoontje als resultaat. Onze speelse en aanhankelijke Mitty toonde zich meteen een zeer zorgzame moedergeit en we zagen dat het goed was...

Palomino Stippel met witte kol, lelletjes ♂

DOCHTERS VOOR ITHAKA

Ithaka van 't Kimshof x Pointwood's Ivo

26 januari was het zover voor Ithaka van 't Kimshof. Na een dracht van 147 dagen werd zij moeder van een mooie tweeling. Het ene geitje is black and tan brown belly net zoals haar vader Pointwood's Ivo. Het andere geitje is een leuk en schattig black and tan bontje. Ithaka geniet met volle teugen van haar twee dochters.

Black and Tan Brown Belly, lelletjes ♀

Black and Tan Bont ♀

KLEURRIJK GELUK

Imani van 't Kimshof x Max

De dochters van Imani van 't Kimshof en Max werden geboren op 26 januari. Imani was 147 dagen dragend. Het ene geitje is camel stippel, het andere heeft een verrassend black and tan brown belly stippel kleurtje. Beide zusjes zijn heel speels en actief dus moederkloek Imani zal de komende weken wel weten wat te doen...

Camel Stippel met witte kol ♀

Black & Tan Brown Belly Stippel met witte kol, lelletjes ♀

WEER NIEUW LEVEN IN DE STAL!

Indra van 't Kimshof x Pointwood's Ivo

Op de uitgerekende dag, 28 januari, bracht de combinatie Indra van 't Kimshof x Pointwood's Ivo een mooie tweeling. Het was een supersnelle bevalling met een black and tan brown belly geitje en een black and tan brown belly stippel bokje als resultaat.

Black and Tan Brown Belly ♀

Black and Tan Brown Belly Stippel ♂

EEN GRIJSJE EN EEN ZWARTJE

Lara van 't Kimshof x Pointwood's Ivo

Na 150 dagen wachten werd op 30 januari de prachtige tweeling van Lara van 't Kimshof geboren. Lara's zoon is licht blauwschimmel brown belly en haar dochter is black and tan brown belly met meelsnuit en -oren. Trotse vader van deze dwergjes is Pointwood's Ivo.

Blauwschimmel Brown Belly Bont ♂

Black and Tan Brown Belly met meelsnuit en -oren ♀

STIPPELTJES VOOR ISOLDE

Isolde van 't Kimshof x Murphy van de Geitjeshoeve

Deze zusjes zijn het resultaat van de date tussen Isolde van 't Kimshof en Murphy van de Geitjeshoeve 149 dagen geleden. Zij werden geboren op 4 februari en hebben beide het black and tan brown belly stippel kleurtje. Zijn ze niet geweldig?!

Black & Tan Brown Belly Stippel met witte kol, lelletjes ♀

Black & Tan Brown Belly Stippel met witte kol, lelletjes ♀

FARAH ZORGT VOOR EEN MOOIE AFSLUITER!

Farah van 't Kimshof x Pointwood's Ivo

Farah van 't Kimshof ging graag twee keer op date met Pointwood's Ivo, daarom is zij ook enkele weekjes later dan de rest. Farah lammerde op 26 februari van een prachtige drieling. Zij was 149 dagen dragend van twee blauwschimmelkleurige boklammetjes en één blauwschimmel tan brown belly bont boklammetje. Deze drie dikkertjes zijn een mooie afsluiter van dit seizoen.

Blauwschimmel met witte kol, lelletjes ♂

Blauwschimmel met witte kol ♂

Blauwschimmel Tan Brown Belly Bont met witte kol, lelletjes ♂

In onze stal 't Kimshof werden dit seizoen 45 gezonde en kleurrijke dwergjes geboren met een mooie verdeling van 24 geitlammetjes en 21 boklammetjes. Onze moederdieren en hun kroost doen het allemaal geweldig. Met in het achterhoofd de onvermijdelijke selectie genieten wij voorlopig met volle teugen en vol trots van deze gezellige drukte en al dit nieuwe leven.

Helaas is de fokkerij niet altijd rozengeur en maneschijn. Onze trouwe volgers hebben waarschijnlijk opgemerkt dat Eden van 't Kimshof in het rijtje ontbreekt. Zij verloor helaas bijna einde dracht haar drie lammetjes. Zonde van dit ongeboren leven... Gelukkig is Eden ondertussen volledig hersteld en heeft ze haar positie als perfecte leidersfiguur in onze kudde weer ingenomen.

Vriendelijke geitengroetjes, team 't Kimshof