HISTORIEK

De eerste dwerggeitjes van 't Kimshof arriveerden in 2003: een bokje en een geitje! Vake Frans zorgde voor deze leuke verrassing op mijn communiefeest! En enkele maanden later kochten we nog een geitje bij.

In 2004 mochten we onze eerste zelf gefokte lammetjes verwelkomen. Al snel had de geitenmicrobe ons gezin te pakken en onze hobby werd een echte passie.

In 2005 werden we lid van de Vlaamse Hobbyfokkers van Geiten en Schapen (VHGS) en gingen we fokken volgens bepaalde standaardeisen. Later hebben we een eigen stalnaam aangevraagd en werden we de trotse eigenaars van stalnaam 't KIMSHOF.

Mama maakte van ons 'geitenavontuur' deze site waarbij haar talrijke foto's steeds goed van pas komen. Op 17/11/2008 zijn we met onze eerste website gestart.

Het 'zware werk' zoals het onderhoud en realisatie van stalling en toebehoren nemen vake en papa voor hun rekening. Kijk hiervoor zeker een keertje bij 'Huisvesting'.

In 2010 werden we lid van de Geiten- en Schapenbond Antwerpen (GSA). En in 2014 werden we lid van de Belgische Dwerggeitenorganisatie (BDO) waar we tevens een aanvraag deden om een eigen stalnaam 't Kimshof te laten registreren. Na goedkeuring is er een 'stalnaamcertificaat' opgemaakt.

We namen jaarlijks deel aan wedstrijden waarbij onze geitjes heel wat prijzen wegkaapten. Deze activiteiten hebben we in 2014 beëindigd.

Doordat we dagelijks heel veel tijd spenderen aan de verzorging en onderhoud van onze geitjes zijn ze heel tam en aanhankelijk.

Eén keer per jaar wordt er met onze geiten gefokt en elk voorjaar kijken we vol spanning uit naar het verwelkomen van nieuw leven. Natuurlijk is het hier dan een drukte van jewelste, maar als je al die hyperactieve, allerschattigste lammetjes ziet ronddartelen in de wei, steeds onder het toeziend oog van hun bezorgde moeders, dan weet je:

Met vriendelijke groetjes,  

Kim Janssens