ONZE LAMMETJES

DWERGBOKKEN DEKSEIZOEN 2022-2023

HET STARTSCHOT IS GEGEVEN!

Latoya van 't Kimshof x Max

12 januari zorgde Latoya van 't Kimshof voor ons eerste lammetje van 2023. Na een dracht van 143 dagen werd zij kersverse mama van een mooi brown and tan stippel geitlammetje. Vader van dit meisje is Max.

Moeder Latoya en haar geitlammetje

Brown and Tan Brown Belly Stippel met witte kol ♀

DRIE GRIJSJES VOOR LARA

Lara van 't Kimshof x Pointwood's Ivo

De combinatie Lara van 't Kimshof x Pointwood's Ivo bracht op 14 januari een mooie drieling in onze stal. Lara lammerde precies op uitgerekende datum, na een dracht van 145 dagen, van twee boklammetjes en één geitlammetje. Deze nieuwkomertjes hebben alle drie een prachtig blauwschimmel tan kleurtje.

Lara met haar pasgeboren kroost

Blauwschimmel Tan Brown Belly ♂

Blauwschimmel Tan Brown Belly met witte kol ♂

Blauwschimmel Tan met witte kol ♀

PRIMEUR VOOR 'T KIMSHOF

Isolde van 't Kimshof x Top Gun des Lutins d'Hoscas

Vol spanning hebben we uitgekeken naar de eerste nakomelingen van Top Gun LDH. Zou hij zijn blauwe ogen doorgeven? 15 januari was het eindelijk zover en werden er uit de combinatie Isolde van 't Kimshof x Top Gun des Lutins d'Hoscas twee mooie meisjes geboren. Isolde was 143 dagen dragend van een black and tan geitlammetjes en een black and tan bont geitlammetje, allebei met blauwe ogen.

Isolde met haar pasgeboren dochters

Black and Tan Brown Belly ♀

Black and Tan Brown Belly Bont met witte kol ♀

PAPA'S KLEURTJE EN MAMA'S KLEURTJE

Lady Lilo van 't Kimshof x Pointwood's Ivo

Lady Lilo van 't Kimshof lammerde op 15 januari na een dracht van 146 dagen van twee geitlammetjes. Het ene met het black and tan kleurtje van Pointwood's Ivo en het andere kreeg het hermelijn tan kleurtje van mama Lady Lilo. Zijn deze meisjes niet schattig?

Trotse mama Lady Lilo en haar pasgeboren dochters

Zwartschimmel Hermelijn Tan met witte kol ♀

Black and Tan Brown Belly ♀

VIERLING VOOR LATINKA

Latinka van 't Kimshof x Top Gun des Lutins d'Hoscas

Eveneens op 15 januari was Latinka van 't Kimshof aan de beurt. Zij kreeg een mooie blauwogig vierling! Niet heel verrassend want op het einde van haar dracht van 141 dagen was ze wel heel erg rond. Er werden drie prachtige boklammetjes en één sierlijk geitlammetje geboren. Vader van deze nieuwkomertjes is Top Gun des Lutins d'Hoscas.

Dat wordt flesjes geven...

Trotse moeder Latinka van 't Kimshof met haar vierling!

Black and Tan Bont ♂

Black and Tan Brown Belly Bont met witte kol ♀

Black and Tan Brown Belly met lelletjes ♂

Wit met Black and Tan aftekening aan kop ♂

HALLO! HIER ZIJN WE DAN MET Z'N DRIE

Marah van 't Kimshof x Pointwood's Ivo

Op 17 januari werden er drie 'grijzekes' geboren. Vader van deze leuke drieling is Pointwood's Ivo. Moeder Marah van 't Kimshof maakt het na haar dracht van 143 dagen uitstekend.

De pasgeboren drieling van Marah

Schimmel Tan Brown Belly ♀

Schimmel Tan Brown Belly ♂

Blauwschimmel Tan Brown Belly ♀

EDEN KRIJGT EEN ADOPTIELAMMETJE

Eden van 't Kimshof x Top Gun des Lutins d'Hoscas

Het black and tan brown belly boklammetje van Eden van 't Kimshof werd geboren op 17 januari na een dracht van 145 dagen. Dit kereltje heeft de blauwe ogen van zijn vader Top Gun des Lutins d'Hoscas meegekregen.

Om Latinka met haar vierling te ontlasten en omdat Eden steeds een zorgzame moeder is, werd het witte boklammetje van Latinka overgezet. Na enkele spannende momenten zagen we dat alles goed was. Eden ontfermde zich over haar 'adoptielam' en haar eigen lam met veel liefde.

Eden van 't Kimshof en haar pasgeboren zoon

Black and Tan Brown Belly ♂

Met z'n twee is het veel leuker!

WEER EEN LAMMETJE RIJKER!

Minerva van 't Kimshof x Pointwood's Ivo

Eveneens op 17 januari, gelijktijdig met haar moeder Eden, lammerde Minerva van 't Kimshof. Na een vlotte bevalling zorgde zij voor een vrouwelijk driegeslacht in onze stal. Minerva was 142 dagen drachtig. Haar geitlammetje is black and tan brown belly, net als haar vader Pointwood's Ivo.

Kersverse moeder Minerva van 't Kimshof met haar dochter

Black and Tan Brown Belly met lelletjes ♀

ZIEN WIJ NU DUBBEL?!

Jinja van 't Kimshof x Amedé van t Kruisemhofke

Op 18 januari, na een dracht van 144 dagen, bracht de combinatie Jinja van 't Kimshof x Amedé van 't Kruisemhofke ons twee lieve meisjes. Ze zijn beide abrikoos van kleur en lijken als twee druppels water op elkaar! Moeder en kroost stellen het wel.

Jinja, dolgelukkig met haar abrikoosjes

Abrikoos met lelletjes ♀

Abrikoos met lelletjes ♀

WEER NIEUW LEVEN IN DE STAL!

Lisabelle Moon van 't Kimshof x Amedé van 't Kruisemhofke

Eveneens op 18 januari lammerde Lisabelle Moon van 't Kimshof. Haar dracht duurde 144 dagen. Lisabelle Moon kreeg een mooie tweeling waar we weer heel tevreden mee zijn. Haar geitlammetje is camelkleurig en haar boklammetje heeft het kleurtje palomino stippel. Amedé van 't Kruisemhofke is de vader van deze dwergjes.

Lisabelle Moon met haar pasgeboren tweeling

Palomino Stippel ♂

Camel ♀

WELCOME TO THE WORLD!

Nairobi van 't Kimshof x Pointwood's Ivo

Eveneens op 18 januari, na een dracht van 145 dagen, werd Nairobi van 't Kimshof mama van een prachtige black and tan brown belly tweeling: een bokje en een geitje. Ze hebben allebei de kleur van hun papa Pointwood's Ivo meegekregen. Het was de eerste lammering voor Nairobi en ze toonde zich meteen een zeer zorgzame moedergeit.

Nairobi met haar pasgeboren kroost

Black and Tan Brown Belly ♀

Black and Tan Brown Belly met lelletjes ♂

EEN MOOI DUO ERBIJ!

Naranja van 't Kimshof x Max

Op 19 januari was Naranja van 't Kimshof aan de beurt. Ze lammerde na een dracht van 144 dagen van twee gezonde lammetjes. Het klein, struis geblokt bokje is palomino stippel en het sierlijk meisje heeft een speciaal abrikoos kleurtje met schimmelaccenten. Het was een vlotte bevalling en kersverse moeder Naranja vindt het allemaal geweldig! Max tekende voor het vaderschap.

Naranja met haar pasgeboren tweeling

Abrikoos met schimmelaccenten ♀

Palomino Stippel met lelletjes ♂