NIEUWS

Hier vindt u een overzicht van de belangrijkste gebeurtenissen van ons 'geitenavontuur'.

april 2024

De selectie van de lammetjes die dit seizoen bij ons blijven is gemaakt. Onze andere lammetjes vertrekken naar hun nieuwe thuis. Omdat er nu eenmaal keuzes moeten worden gemaakt, hebben ook enkele volwassen dwerggeiten een nieuw plekje gekregen. 

februari 2024

Ons voorlaatste geitje heeft ondertussen gelammerd. Wij zijn momenteel druk in de weer met onze babyboom want de nieuwe lammetjes en de moedergeiten verdienen nu volop onze aandacht.
Hoe graag we het ook zouden willen, we kunnen al deze leuke nieuwkomertjes niet zelf houden. Zij zullen weldra worden aangeboden op onze site.

oktober 2023

Wij hebben niet stilgezeten en hebben ons suf gepiekerd om de beste combinaties bok/geit uit te zoeken. Om het resultaat te zien, zal u nog even geduld moeten uitoefenen...

juni 2023

De belangrijkste gebeurtenissen in onze fokkerij vindt u in ons  'Fotoalbum 2023'

maart 2023

HOERA! Bij de fotowedstrijd van de Facebook groep 'LOVE MY GOATS' werd de foto van deze tweelingzusjes (Jinja van 't Kimshof x Amedé van 't Kruisemhofke) geselecteerd als winnaar 'mooiste coverfoto'!

Thanks to the administrators of the Facebook group 'LOVE MY GOATS' for using this picture of our twin girls as the new banner photo. Also big thanks to everyone for the great reponse and votes.

januari 2023

Het startschot is gegeven! Latoya van 't Kimshof zorgde voor ons eerste lammetje van 2023. Benieuwd naar onze volgende lammetjes? Druk dan op de volgende link: Lammetjes 2023

januari 2023

Onze allerbeste wensen voor 2023! Toch wel een speciaal jaar voor ons want dit jaar bestaat onze erkende hobbyfokkerij van dwerggeiten 't Kimshof 20 jaar en onze site www.kimshof.be is 15 jaar online!

november 2022

HOERA!

Bij de fotowedstrijd van de Facebook groep 'Dwerggeiten' met als thema 'mooi gekold' werd de foto van onze fokkerij geselecteerd als winnaar. Deze foto zal de volgende maanden als omslagfoto de groep opvrolijken. Bedankt aan iedereen die onze inzending mooi vond.

oktober 2022

De eerste lammetjes van 't Kimshof voor 2023 worden in januari verwacht!

juni 2022

Primeur in onze stal: Top Gun des Lutins d'Hoscas, onze toekomstige black and tan brown belly stippel dekbok met blauwe ogen!

januari 2022

Benieuwd naar onze lammetjes van 2022?

Druk dan op de volgende link: Lammetjes 2022

augustus 2021

IT'S THAT TIME OF THE YEAR AGAIN!

Wij kijken vol spanning uit naar de geboortes van 2022. De eerste lammetjes worden half januari verwacht!

mei 2021
Twee dwergbokken zijn aangekocht om ons bokkenbestand te versterken:

Pointwood's Ivo

Amedé van 't Kruisemhofke

29 december 2020

AFTELLEN NAAR NIEUW LEVEN...

Alles is in gereedheid gebracht voor de komst van de nieuwe lammetjes. Spannend...

20 augustus 2020
LOVE IS IN THE AIR!

De combinaties voor het volgende dekseizoen 2020 - 2021 zijn gemaakt! 

augustus 2020
De toekomst van 't Kimshof is verzekerd met deze prachtige kerels!

Murphy van de Geitjeshoeve

Max

april 2020 - juni 2020
Wowww! De foto's van ons geitenlammetje Mitty van 't Kimshof werden in 2 facebookgroepen verkozen als winnaar van de fotowedstrijd. 

coverfoto 'LOVE MY GOATS'

coverfoto 'DWERGGEITENLIEFHEBBERS'

januari 2020
Onze lammetjes worden volop geboren! Benieuwd? Klik dan op de volgende link: Lammetjes 2020

november 2019 - december 2019
Kimshof op facebook! De foto's van onze dwerggeiten prijken tegelijkertijd als coverfoto op 3 facebookgroepen!

coverfoto 'DWERGGEITEN'

coverfoto 'LOVE MY GOATS'

coverfoto 'GEITENFOKKERS'

2 september 2019
Dekseizoen 2019 - 2020 in volle gang!  -> Fotoalbum 2019

20 april 2019
De selectie van de lammetjes van 2019 is inmiddels gebeurd. Zoals elk voorjaar zijn er weer heel wat geitjes van 't Kimshof vertrokken naar een tweede thuis. Wij hopen dat de nieuwe eigenaars veel plezier en voldoening mogen beleven aan hun aanwinsten. Na een drukke periode is de rust in stal en weide weergekeerd. Laat de zomer maar beginnen!

10 maart 2019
Welkom aan de nieuwe bewoner van 't Kimshof: LEFFE, een abrikooskleurige stippelbok is ons bokkenbestand komen versterken.

31 januari 2019
Het lammerseizoen 2018-2019 is voor ons afgelopen. Wij zijn enorm tevreden en gelukkig met het prachtige resultaat! In onze stal 't Kimshof werden dit seizoen 35 gezonde en kleurrijke dwergjes geboren. 21 geitlammetjes en 14 boklammetjes zorgen voor een gezellige drukte. Elke bevalling ging vlotjes en onze moederdieren en hun kroost doen het geweldig!

Klik op de link voor meer info over onze lammetjes: Lammetjes 2019

21 december 2018
Met de winter voor de deur komt er weer een periode van kou, nattigheid, warmtelampen sjouwen, bevroren water ontdooien… waarin we onze dieren zeker niet mogen vergeten, maar ook een periode van hoop en verwachting.

Terwijl iedereen uitkijkt naar Kerstmis en Nieuwjaar is bij veel hobbyfokkers de aftelling naar het lammerseizoen begonnen. In sommige stallen bruist het al van nieuw leven en worden er volop lammetjes geboren! Wij wensen iedereen veel succes en tevredenheid met hun geitjes en het (aankomend) nieuw leven!

Ook wij kijken hoopvol en vol spanning uit naar de geboorte van onze nieuwe lammetjes. Cameraatjes zijn ondertussen geïnstalleerd en warmtelampen zijn van zolder gehaald, kortom alles is in gereedheid gebracht om die kleine dwergjes te verwelkomen. Onze drachtige geiten zijn mooi rond en gezond (vooral Halinka, Imani en Farah hebben een buikje om U tegen te zeggen) en onze eerste lammetjes zullen in januari geboren worden.

We zullen dus nog een tijdje geduld moeten hebben, eerst die koude periode doorworstelen waarin er weer volop kan worden gefantaseerd over perfecte lammetjes met de mooiste kleurcombinaties, maar veel belangrijker, over gezonde, energieke en guitige diertjes. Geduld is een mooie deugd...

17 november 2018
15 jaar geleden verwelkomden wij de eerste dwerggeitjes op 't Kimshof. Wat is de tijd voorbij gevlogen... En wat een fantastisch avontuur! Ondertussen zijn we heel wat wijzer geworden en hebben onze weg in de geitenwereld gevonden, mede door de hulp en steun van vrienden en collega-hobbyfokkers, waarvoor wij hen heel dankbaar zijn. En natuurlijk een dikke merci aan alle mensen die ons hun vertrouwen schonken en (een) dwergje(s) van onze stal onder hun hoede namen.

Op 17 november 2008, precies 10 jaar geleden, kwam onze site online. Als computerleekse was de opbouw van een site niet gemakkelijk en meermaals was de 'deleteknop' niet ver af. Maar de volhouder wint en na al die jaren ben ik enorm trots op het behaalde resultaat! De ontelbare reacties en hartverwarmende commentaren op onze site doen vanzelfsprekend enorm deugd want de opbouw en het voortdurend updaten van zo'n site vraagt enorm veel tijd. Oprechte dank aan al mijn occasionele en trouwe bezoekers.
Ondertussen rezen ook andere dwerggeitensites en dwerggeit-gerelateerde Facebookpagina's als paddenstoelen uit de grond en kan er virtueel naar hartenlust bij collega-fokkers worden rondgesnuffeld. Talloze nieuwtjes (roddeltjes), leuke ideeën en weetjes worden zo dagelijks uitgewisseld. Een goede evolutie die aantoont dat steeds meer mensen de geitenfokkerij een warm hart toedragen. 

4 september 2018

Dekseizoen 2018 - 2019 in volle gang!

17 april 2018
Ondertussen is de drukste periode van het jaar weeral voorbij! De selectie van onze lammetjes 2018 is gemaakt. Voor de lammetjes die niet in onze stal bleven, vonden we een goede en warme thuis. Na lang wikken en wegen werden ook enkele moederdieren verkocht, ook zij vonden allemaal een fantastische tweede thuis.


Wij bedanken de nieuwe eigenaars voor het vertrouwen in ons en wensen hen veel plezier en geluk met hun aangekochte dwergjes.

28 januari 2018
Onze lammetjes van 2018 zijn geboren!

 

Het was een geslaagd fokseizoen. In onze stal 't Kimshof werden 32 actieve dwergjes in diverse kleuren geboren met een gelijke verdeling jongens / meisjes.

30 december 2017
De
laatste voorbereidingen voor de aankomende lammetjes zijn getroffen: warmtelampen zijn opgehangen en cameraatjes geïnstalleerd. Voorlopig is het erg rustig in de stal, nog even houden zo...

GEDULD IS EEN SCHONE DEUGD

camerabeeld van Gremlynn en Gigi

camerabeeld van Eden tijdens de nachtelijke uurtjes

10 oktober 2017
Na veel twijfel en overleg hebben Chanel en Didi Dancer on
ze stal verlaten. Ze waren al een hele tijd bij ons en kregen meerdere mooie nakomelingen, nu mogen ze elders genieten van hun welverdiend pensioen... Ook dekbok Icarus van 't Kimshof mocht bij een andere hobbyfokker voor mooie nakomelingen gaan zorgen.

Op 4 oktober is Jakarta onze stal komen versterken!


22 augustus 2017
Start van het dekseizoen 2017 - 2018!


De combinaties zijn gemaakt en de
eerste
lammetjes van 2018 van 't Kimshof worden eind januari verwacht.

28 juli 2017
Na de nodige jaarlijkse onderhoudswerken aan stalling + weide en het maken van nieuwe zonneterrasjes is er eindelijk nog eens een filmpje gemaakt van de ganse geitenbende :)

4 april 2017
INVICTUS → Na lang en geduldig zoeken, hebben we dan eindelijk een geschikte black and tan brown belly dwergbok kunnen aankopen :)

20 maart 2017
Deze nieuwe site hopelijk weldra online... → Hopelijk doen er zich niet al te veel problemen voor en is deze nieuwe site weldra online te bekijken met onze eigen gekende domeinnaam... Er is druk aan gewerkt, al zal deze site niet meer zo uitgebreid zijn als de vorige site van onze hobbyfokkerij 't Kimshof die sedert 17/11/2008 online was, ruim 229000!!! bezoekers telde en enkele 1000-en foto's van ons 'geitenavontuur' bevatte.

13 maart 2017
De selectie van de lammetjes van 2017 die in onze stal gaan blijven is gemaakt! Ondertussen zijn de meeste lammetjes gereserveerd, ze blijven nog een tijdje bij ons tot ze oud genoeg zijn. Er zijn ook 2 dekbokken en enkele moederdieren samen met hun kroost verkocht.

29 januari 2017
Een mooie afsluiter! →
 Happy Herbi zorgde voor het laatste lammetje van dit seizoen. In onze stal 't Kimshof werden 31 gezonde dwergjes geboren: 11 geitjes en 20 bokjes. Wij hebben weer een gevarieerd kleurpalet van actieve lammetjes in onze stal en daar zijn wij natuurlijk heel tevreden mee!

16 januari 2017
Nieuw leven in de stal! → Ondertussen zijn er al enkele lammetjes geboren, drukke tijden staan ons nog te wachten :)

16 januari 2017
Aanmaak nieuwe site → Na 9 jaar klant te zijn bij 'Everyoneweb' stopt de service wat betekent dat onze website niet meer online zal zijn vanaf 30 maart. Hoog tijd dus om snel from scratch een nieuwe site op te bouwen...