LAMMETJES 2023

DWERGBOKKEN DEKSEIZOEN 2022 - 2023

HET STARTSCHOT IS GEGEVEN!

Latoya van 't Kimshof x Max

12 januari zorgde Latoya van 't Kimshof voor ons eerste lammetje van 2023. Na een dracht van 143 dagen werd zij kersverse mama van een mooi brown and tan stippel geitlammetje. Vader van dit meisje is Max.

moeder Latoya en haar geitlammetje

Brown and Tan Brown Belly Stippel, witte kol ♀

DRIE GRIJSJES VOOR LARA

Lara van 't Kimshof x Pointwood's Ivo

De combinatie Lara van 't Kimshof x Pointwood's Ivo bracht op 14 januari een mooie drieling in onze stal. Lara lammerde precies op uitgerekende datum, na een dracht van 145 dagen, van twee boklammetjes en één geitlammetje. Deze nieuwkomertjes hebben alle drie een prachtig blauwschimmel tan kleurtje.

Lara met haar pasgeboren kroost

Blauwschimmel Tan Brown Belly ♂

Blauwschimmel Tan Brown Belly, witte kol ♂

Blauwschimmel Tan, witte kol, lelletjes ♀

PRIMEUR VOOR 'T KIMSHOF

Isolde van 't Kimshof x Top Gun des Lutins d'Hoscas

Vol spanning hebben we uitgekeken naar de eerste nakomelingen van Top Gun LDH. Zou hij zijn blauwe ogen doorgeven? 15 januari was het eindelijk zover en werden er uit de combinatie Isolde van 't Kimshof x Top Gun des Lutins d'Hoscas twee mooie meisjes geboren. Isolde was 143 dagen dragend van een black and tan geitlammetje en een black and tan bont geitlammetje, allebei met blauwe ogen.

Isolde met haar pasgeboren dochters

Black and Tan Brown Belly ♀

Black and Tan Brown Belly Bont, witte kol ♀

PAPA'S KLEURTJE EN MAMA'S KLEURTJE

Lady Lilo van 't Kimshof x Pointwood's Ivo

Lady Lilo van 't Kimshof lammerde op 15 januari na een dracht van 146 dagen van twee geitlammetjes. Het ene met het black and tan kleurtje van Pointwood's Ivo en het andere kreeg het hermelijn tan kleurtje van mama Lady Lilo. Zijn deze meisjes niet schattig?

trotse mama Lady Lilo en haar pasgeboren dochters

Zwartschimmel Hermelijn Tan, witte kol ♀

Black and Tan Brown Belly ♀

VIERLING VOOR LATINKA

Latinka van 't Kimshof x Top Gun des Lutins d'Hoscas

Eveneens op 15 januari was Latinka van 't Kimshof aan de beurt. Zij kreeg een mooie blauwogig vierling! Niet heel verrassend want op het einde van haar dracht van 141 dagen was ze wel heel erg rond. Er werden drie prachtige boklammetjes en één sierlijk geitlammetje geboren. Vader van deze nieuwkomertjes is Top Gun des Lutins d'Hoscas.

Dat wordt flesjes geven...

- trotse moeder Latinka van 't Kimshof met haar vierling -

Black and Tan Bont ♂

Black and Tan Brown Belly Bont, witte kol ♀

Black and Tan Brown Belly, lelletjes ♂

Wit met Black and Tan aftekening aan kop ♂

HALLO! HIER ZIJN WE DAN MET Z'N DRIE

Marah van 't Kimshof x Pointwood's Ivo

Op 17 januari werden er drie 'grijzekes' geboren: een lichtblauw schimmel tan brown belly meisje en een schimmel tan brown belly meisje en jongen. Vader van deze leuke drieling is Pointwood's Ivo. Moeder Marah van 't Kimshof maakt het na haar dracht van 143 dagen uitstekend.

de pasgeboren drieling van Marah

Schimmel Tan Brown Belly ♀

Schimmel Tan Brown Belly ♂

Blauwschimmel Tan Brown Belly ♀

EDEN KRIJGT EEN ADOPTIELAMMETJE

Eden van 't Kimshof x Top Gun des Lutins d'Hoscas

Het black and tan brown belly boklammetje van Eden van 't Kimshof werd geboren op 17 januari na een dracht van 145 dagen. Dit kereltje heeft de blauwe ogen van zijn vader Top Gun des Lutins d'Hoscas meegekregen.

Om Latinka met haar vierling te ontlasten en omdat Eden steeds een zorgzame moeder is, werd het witte boklammetje van Latinka overgezet. Na enkele spannende momenten zagen we dat alles goed was. Eden ontfermde zich over haar 'adoptielam' en haar eigen lam met veel liefde.

- Eden van 't Kimshof en haar pasgeboren zoon -

Black and Tan Brown Belly ♂

Met z'n twee is het veel leuker!

WEER EEN LAMMETJE RIJKER!

Minerva van 't Kimshof x Pointwood's Ivo

Eveneens op 17 januari, gelijktijdig met haar moeder Eden, lammerde Minerva van 't Kimshof. Na een vlotte bevalling zorgde zij voor een vrouwelijk driegeslacht in onze stal. Minerva was 142 dagen drachtig. Haar geitlammetje is black and tan brown belly, net als haar vader Pointwood's Ivo.

- kersverse moeder Minerva van 't Kimshof met haar dochter -

Black and Tan Brown Belly, lelletjes ♀

ZIEN WIJ NU DUBBEL?!

Jinja van 't Kimshof x Amedé van t Kruisemhofke

Op 18 januari, na een dracht van 144 dagen, bracht de combinatie Jinja van 't Kimshof x Amedé van 't Kruisemhofke ons twee lieve meisjes. Ze zijn beide abrikoos van kleur en lijken als twee druppels water op elkaar! Moeder en kroost stellen het wel.

Jinja, dolgelukkig met haar abrikoosjes

Abrikoos, lelletjes ♀

Abrikoos, lelletjes ♀

WEER NIEUW LEVEN IN DE STAL!

Lisabelle Moon van 't Kimshof x Amedé van 't Kruisemhofke

Eveneens op 18 januari lammerde Lisabelle Moon van 't Kimshof. Haar dracht duurde 144 dagen. Lisabelle Moon kreeg een mooie tweeling waar we weer heel tevreden mee zijn. Haar geitlammetje is camelkleurig en haar boklammetje heeft het kleurtje palomino stippel. Amedé van 't Kruisemhofke is de vader van deze dwergjes.

Lisabelle Moon met haar pasgeboren tweeling

Palomino Stippel ♂

Camel ♀

WELCOME TO THE WORLD!

Nairobi van 't Kimshof x Pointwood's Ivo

Eveneens op 18 januari, na een dracht van 145 dagen, werd Nairobi van 't Kimshof mama van een prachtige black and tan brown belly tweeling: een bokje en een geitje. Ze hebben allebei de kleur van hun papa Pointwood's Ivo meegekregen. Het was de eerste lammering voor Nairobi en ze toonde zich meteen een zeer zorgzame moedergeit.

Nairobi met haar pasgeboren kroost

Black and Tan Brown Belly ♀

Black and Tan Brown Belly, lelletjes ♂

EEN MOOI DUO ERBIJ!

Naranja van 't Kimshof x Max

Op 19 januari was Naranja van 't Kimshof aan de beurt. Ze lammerde na een dracht van 144 dagen van twee gezonde lammetjes. Het klein, struis geblokt bokje is palomino stippel en het sierlijk meisje heeft een speciaal abrikoos kleurtje met schimmelaccenten. Het was een vlotte bevalling en kersverse moeder Naranja vindt het allemaal geweldig! Max tekende voor het vaderschap.

Naranja met haar pasgeboren tweeling

Abrikoos met schimmelaccenten ♀

Palomino Stippel, lelletjes ♂

VOOR MEDUSA (WEER) EEN DRIELING!

Medusa van 't Kimshof x Pointwood's Ivo

De combinatie Medusa van 't Kimshof x Pointwood's Ivo bracht op 19 januari een mooie drieling. Medusa was 144 dagen dragend. Vorig jaar werden uit deze combinatie drie meisjes met het kleurtje van mama Medusa geboren. Dit jaar komen drie meisjes met het black and tan kleurtje van papa Ivo onze stal verrijken.

Medusa en haar pasgeboren drieling

Black and Tan Brown Belly, witte kol, lelletjes ♀

Black and Tan Brown Belly, lelletjes ♀

Black and Tan Brown Belly Bont, witte kol ♀

STIPPELTJES VOOR LILLY

Lilly van 't Kimshof x Amedé van 't Kruisemhofke

De zoontjes van Lilly van 't Kimshof werden geboren op 19 januari. Lilly was 144 dagen dragend van Amedé van 't Kruisemhofke. Beide lammetjes hebben een prachtige stippeltekening, de ene camelkleurig en de andere palomino van kleur.

- kersverse moeder Lilly met haar kroost -

Camel Stippel, witte kol, lelletjes ♂

Palomino Stippel, witte kol, lelletjes ♂

TOP GUN A ENCORE RÉUSSI

Klara van 't Kimshof x Top Gun des Lutins d'Hoscas

De laatste lammering op 19 januari was voor Klara van 't Kimshof. Meteen ook de laatste lammetjes van Top Gun des Lutins d'Hoscas. Klara kreeg na een dracht van 145 dagen een prachtige black and tan brown belly drieling: één geitje en twee bokjes. Alle drie met blauwe ogen!

Het vermoeden van de fokkers van Top Gun, Edouard en Didier van 'Elevage des Lutins d'Hoscas, chèvres miniatures aux yeux bleus' dat Top Gun mogelijk homozygoot is voor 'blauwe ogen' wordt hiermee zo goed als bevestigd. Hij zorgde voor tien lammetjes in onze stal, allemaal blauwogig terwijl de moedergeiten geen drager zijn van dit gen.

Moedergeit Klara laat zich niet storen door deze 'blauwogenheisa' en geniet onbekommerd en met volle teugen van haar kroost.

het prachtige pasgeboren trio van Klara

Black and Tan Brown Belly, lelletjes ♂

Black and Tan Brown Belly ♀

Black and Tan Brown Belly, witte kol ♂

- ons prachtig black and tan brown belly trio met blauwe oogjes -

BRAVO VOOR ONZE KLEINE MITTY

Mitty van 't Kimshof x Amedé van 't Kruisemhofke

Mitty van 't Kimshof besloot ook niet langer te wachten en lammerde op 20 januari, precies op de uitgerekende datum. Zij kreeg na een supersnelle bevalling een mooie en energieke tweeling. Haar dochters hebben het kleurtje palomino en isabel stippel. Amedé van 't Kruisemhofke is de vader van deze nieuwkomertjes.

Wat zullen deze meisjes weer worden verwend...

- onze kleine Mitty met haar twee pasgeboren dochters -

Palomino ♀

Isabel Stippel, witte kol, lelletjes ♀

ALLEMACHTIG! WAT ZIJN ZE PRACHTIG!

Jitty van 't Kimshof x Amedé van't Kruisemhofke

21 januari zette Jitty van 't Kimshof twee prachtige boklammetjes op de wereld. Zij was 146 dagen dragend. Deze broertjes zijn palomino stippel en isabel contra stippel kleurig. Geen grote verrassing wat kleur betreft met mama Jitty en papa Amedé van 't Kruisemhofke, al blijft de kleurfokkerij  steeds spannend en onvoorspelbaar.

- Jitty van 't Kimshof met haar schattige pasgeboren tweeling -

Isabel Contrastippel ♂

Palomino Stippel ♂

WEER EEN MOOIE DRIELING!

Jakarta x Pointwood's Ivo

Na Lara, Marah, Medusa en Klara kreeg ook Jakarta op 21 januari een mooie drieling. Zij was 145 dagen dragend van Pointwood's Ivo. Jakarta werd trotse moeder van een black and tan brown belly geitje en bokje en een zwartschimmel hermelijn tan brown belly geitje. Wat een geluk!

Jakarta met haar mooie pasgeboren drieling

Black and Tan Brown Belly, witte kol ♀

Zwartschimmel Hermelijn Tan Brown Belly, witte kol, lelletjes ♀

Black and Tan Brown Belly ♂

ONE BOY, ONE GIRL, ONE HAPPY ME

Nigiri van 't Kimshof x Amedé van 't Kruisemhofke

'First time mum', Nigiri van 't Kimshof deed ook haar uiterste best! Na een vlotte bevalling is 't Kimshof weer een geweldige tweeling rijker. Nigiri lammerde op 23 januari en was 148 dagen dragend van een donker abrikoos/choco stippel boklammetje en een donker abrikoos/choco contrastippel geitlammetje. Amedé van 't Kruisemhofke mag het vaderschapsverlof opnemen.

PRIL GELUK

Abrikoos/Choco Contrastippel, witte kol, lelletjes ♀

Abrikoos/Choco Stippel, witte kol ♂

OOK HET STALLETJE VAN LARISSA IS MOOI GEVULD

Larissa van 't Kimshof x Max

De combinatie Larissa van 't Kimshof x Max zorgde voor een mooie tweeling in onze stal. Larissa kreeg op 28 januari een leuk brown and tan bont boklammetje en een prachtig choco tan brown belly geitlammetje met een verrassende beige/grijze vlek op haar linkerflank. Larissa was 146 dagen drachtig en geniet momenteel volop van haar nieuwe kroost.

Larissa en haar pasgeboren kroost

Choco Tan Brown Belly, grijze vlek op linkerflank, lelletjes ♀

Brown and Tan Bont, witte kol, lelletjes ♂

OOK VOOR NONA LOUA KWAM DE OOIEVAAR LANGS

Nona Loua van 't Kimshof x Max

Gelijktijdig met haar moeder Larissa lammerde ook Nona Loua van 't Kimshof op 28 januari. Zij was 144 dagen dragend van een bruin bont geitlammetje. De vader van dit lieve meisje is Max. Het was Nona Loua's eerste dracht en ze ontpopte zich als een fantastische moedergeit.

'first time mum' Nona Loua en dochter

Bruin Bont, witte kol, lelletjes ♀

GEHOOPT, GEDROOMD, GEBOREN...

Farah van 't Kimshof x Pointwood's Ivo

Normaal ging Farah van 't Kimshof vorig jaar 'met pensioen'. Zij kreeg toen drie mooie boklammetjes die we helaas niet konden ingezetten in onze fokkerij. Omdat Farah nog prima in conditie is, besloten we toch nog één keer met haar te fokken. Groot was dan ook onze blijdschap toen Farah op 28 januari, na een dracht van 148 dagen, lammerde van een gezonde tweeling. Zij kreeg een blauwschimmel tan brown belly geitlammetje dat samen met haar moeder Farah in onze stal blijft. Maar ook haar leuk getekend schimmel tan brown belly bont boklammetje mag er best wezen! De vader van deze mooie aanwinsten is Pointwood's Ivo.

- mama Farah met haar pasgeboren zoon en dochter -

Blauwschimmel Tan Brown Belly, witte kol ♀

Schimmel Tan Brown Belly Bont, witte kol ♂

ITHAKA GEEFT ALS LAATSTE HAAR GEHEIM PRIJS

Ithaka van 't Kimshof x Pointwood's Ivo

Als laatste in de rij was het aan Ithaka van 't Kimshof om te tonen wat zij al 147 dagen verborgen hield. Op 9 februari gaf ze haar geheim prijs: een speels en heel nieuwsgierig geitlammetje kwam onze stal vervoegen. Dit nieuwkomertje is bijna helemaal wit met een mooi afgelijnd black and tan kopje. Ithaka en Pointwood's Ivo zorgden voor deze mooie afsluiter van dit lammerseizoen.

eerste momentjes van Ithaka met haar dochter

aan de melkbar :)

Bont met Black and Tan aftekening aan kop ♀

Lammerseizoen 2022 - 2023 is voor ons weer afgelopen. We zijn heel tevreden en trots op het geweldige resultaat! Er werden in onze stal 't Kimshof 48 prachtige en gezonde dwergjes geboren: 20 boklammetjes en 28 geitlammetjes. Dit seizoen waren er ook enkele primeurtjes voor onze stal; er werden tot onze grote vreugde 10 blauwogige lammetjes geboren!

Zoals ieder jaar hebben onze lammetjes weer de meest uiteenlopende kleurtjes en zorgen ze voor een vrolijke drukte.